top of page

Fase 1

forstå jeres rolle som konsulenter

I har fået stillet en opgave af Føtex i Roskilde, som I skal være konsulenter for. Først skal I sætte jer ind i, hvad det vil sige at være konsulenter, og I skal arbejde med at forstå jeres kunde, altså Føtex. Det gør I ved at svare på spørgsmålene herunder. I finder hjælp på opslagstavlen nedenfor og ved at researche på nettet. 
                   

  • Hvad beskæftiger Føtex sig med?

  • Hvilken branche er virksomheden en del af?

  • Hvordan tror I umiddelbart, det er at være butikselev? Svar på dette, inden I undersøger det.

  • Hvad vil det sige at være butikselev? Svar på dette, når I har undersøgt det.

  • Hvorfor er det vigtigt for Føtex at have dygtige elever ansat? 

OPSLAGSTAVLEN

Hvad vil det sige at være konsulent? 

 

Når en virksomhed eller organisation bruger konsulenter, betyder det, at de bruger folk udefra – altså folk, der ikke arbejder hos dem – til at løse en konkret opgave for dem. Det kan enten være, fordi de ikke kan løse opgaven selv og har brug for ekspertviden, eller fordi de ønsker, at nogen udefra skal se på opgaven med friske øjne og måske komme med nogle bedre løsninger, end de selv ville kunne. Det kan også være, at virksomheden har så travlt i en periode, at de er nødt til at hyre folk udefra til at løse nogle af deres opgaver.

Når man er konsulent, har man ikke frie hænder til at løse opgaven, som man selv synes, det skal være. Kunden har stillet en konkret opgave, der skal opfylde en række krav, og så er det op til konsulenten at komme med et løsningsforslag, der lever op til de krav.

Kunden vil være en tæt samarbejdspartner. Man holder måske nogle møder undervejs, hvor man taler om, hvor langt man er kommet, diskuterer forskellige ideer og bliver enige om, i hvilken retning konsulenten skal arbejde videre.

For at være en god konsulent er det nødvendigt, at man forstår, hvad det er for en slags virksomhed, man er konsulent for. Ellers risikerer man at komme til at foreslå nogle løsninger, som slet ikke passer til virksomheden, eller som er for dyre eller svære at benytte. Man skal også sætte sig ind, hvilke løsninger der allerede findes, så man ikke kommer til at foreslå noget, som virksomheden har i forvejen. 

Skærmbillede 2019-09-11 kl. 09.39.40.png

Bageruddannelsen er en af Føtex' elevuddannelser. 

bottom of page