Fase 7

udarbejd en konceptbeskrivelse for nudging-kampagnen

  

I har nu udvalgt de bedste af jeres ideer. I denne fase skal I lave en konceptbeskrivelse for jeres nudging-kampagne. Layout dokumentet med en forside, en kolofon og en indholdsfortegnelse, så beskrivelsen ser indbydende og gennemarbejdet ud. Konceptbeskrivelsen skal svare på nedenstående spørgsmål:  

  • Formål: Hvad er formålet med at udarbejde en nudgingkampagne? Hvilket problem skal kampagnen løse?  

  • Målgruppe: Hvem er målgruppen for nudgingen, dvs. hvem henvender jeres kampagne sig til? 

  • De vigtigste budskaber: Beskriv hvad I har valgt at lægge særlig vægt på i kommunikationen. Hvorfor har I valgt lige netop at fokusere på det? 

  • Kampagneelementer: Hvilke produkter har I valgt? Hvorfor har I valgt netop dem? 

OPSLAGSTAVLEN

Overalt på pladsen viser skilte som dette (tv.), hvad der skal afleveres i de forskellige containere. Enkelte steder har genbrugspladsen hængt affald op foran containerne for at gøre det tydeligt, hvad der skal smides i dem (th.)

HVAD ER EN KOLOFON?

 

En kolofon er er en kort tekst placeret forrest eller bagest i en bog eller en rapport. Kolofonen angiver oplysninger om bogens/rapportens produktion: Hvem der har lavet den, i hvilken anledning og hvornår.

Når der blot står 'glasmix' på et skilt, kan det være svært at vide, at man ikke må komme ovnfast glas, som f.eks. ildfaste fade, i containeren. Men kommer der for mange ildfaste fade i glascontaineren, kan det blive nødvendigt at kassere hele containerens indhold, fordi den virksomhed, der køber glasset af Arwos, så måske ikke vil betale for det. 

ELEVKONSULENTERNE

Udviklet af undervisningsportalen YouGlobe 2020 
med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriets
udlodningsmidler.

Materialet er udviklet i samarbejde med Lyngholmskolen i Furesø Kommune, Vandcenter Syd i Odense, 
Hillerød Bibliotek, Rockwool International i Hedehusene, Føtex på Ros Torv i Roskilde, Skoda i Roskilde, Bondegaarden i Veksø, forsyningsselskabet Arwos i Aabenraa og energikoncernen Verdo i Randers. 

Find flere gratis undervisningsmaterialer på youglobe.dk

Yglobe Logo-transperens.png